Coach informatie

Hallo Coaches
De competitie is weer van start. We hopen dat het weer een gezellig en sportief seizoen wordt.
De handbalbond was vorig seizoen al begonnen met het digitaliseren van het wedstrijdformulier zodat wij daar nog wat mee konden oefenen. Maar nu is het dan toch echt zo ver. Het papieren formulier is er niet meer. En ook zijn de ledenpasjes er niet meer nodig. Je hoeft dus niet meer een boekje op te halen en weg te brengen.
Alles moeten we doen met de handbal app die op je telefoon of tablet is te downloaden. Download de Sport.linked-app in de play store van je telefoon of tablet. Ik hoop dat iedereen dit doet voor de eerste wedstrijd. Anders kun je teamgegevens niet goed zetten voor de wedstrijd en na de thuiswedstrijd kun je dan de uitslag niet doorgeven.
Het is zo ingesteld dat de coaches van een team ook de uitslag thuis kunnen invullen.
De thuiswedstrijden staan dan onder wedstrijdsecretaris. klik dit dan aan en zoek de goede thuiswedstrijd op en vul dan de uitslag daarin.

Team klaar zetten:

Kies programma. Kies de wedstrijd waar het om gaat. Oranje balk onder in met digitaal wedstrijdformulier indrukken. (Als je de scheidsrechter weet dan kun je op de wedstrijd dag zelf de scheidrechter invullen.) Wacht op team indrukken. Dit is je eigen team ,thuis of uit, je moet dit altijd invullen c.q. controleren.
Overzicht spelers. Door op een speler te drukken kun je deze weg halen. Krijgt een vinkje en dan in de prullenbak rechts boven drukken. Of je kunt een speler toevoegen door op groepje met poppetjes rechts boven te drukken voer een naam in door de naam in te toets en dan zoek. Druk de speelster aan en hij wordt in je lijst erbij gezet. Rugnummers kun je erbij zetten of veranderen door op het hokje achter de speler te drukken en een nummer in te vullen.
Rechts boven staat een poppetje met een petje op daarmee kun je coaches en begeleiders toevoegen. als alles klop en alle rugnummers zijn ingevuld  kun je het naar de official (scheidsrechter) versturen. oranje balk verstuur naar official indrukken. Dan ben je als coach eigenlijk klaar.
De scheidsrechter heeft dan jouw team op zijn app ontvangen. De tegenstander moet dit ook doen en kan dan ook zijn team naar de scheidsrechter versturen.
Via programma kan de scheidsrechter de wedstrijd weer vinden en de uitslag versturen. Alleen de eind uitslag wordt ingevuld. Dit kan zelfs een verenigingsscheidsrechter (een speelster uit een hoger spelend team) doen als hij de app heeft geïnstalleerd.
Lukt dit allemaal niet. dan kunnen jullie zelf de uitslag door geven via het beginscherm van de app. Kies dan wedstrijdsecretaris. Zoek jouw wedstrijd. en vul de uitslag in. Je hoeft alleen de eind uitslag in te vullen.
Als eerst wordt er dan naar de scheidsrechter gevraagd. Vul deze in. Dan de oranje balk naar wedstrijdverslag indrukken dan kun je de uitslag invoeren. Vul het aantal doelpunten van de thuispartij in boven aan bij het logo van de thuisclub en het aantal doelpunten van de uit club in bij het logo van de uitspelende partij. Om de wedstrijd vast te leggen moet je onderaan het middelste hokje met gele en rode kaart in drukken. daarna kun je de wedstrijd via de oranje balk met vastleggen bevestigen. Dan verdwijnt ook de wedstrijd bij de wedstrijdsecretaris.
Wij zijn alleen verantwoordelijk voor het door app-en van de thuiswedstrijden!!!
Om deze app zo handig mogelijk te laten werken is het belangrijk dat de teams bij mij goed in sportlink (de computer versie) staan. Mocht er iets niet kloppen geef het dan door, dan kan ik het goed zetten en hoef je dit niet iedere week zelf te doen.
Rugnummers zijn verplicht vanaf de C-jeugd en hoger. Ik heb nu zomaar wat ingevoerd om boetes te voorkomen. Maar de meeste zijn niet goed. Mail mij een lijstje met de namen en rugnummers dan zet ik het goed in de computer en dan hoef je dat zelf niet te doen in de app.