Derby dag. De dag dat dit seizoen al extreem vroeg mocht komen, en een dag die je altijd maar dan ook altijd wilt winnen. (Dat wil ik elke wedstrijd hoor) maar deze winnen is altijd lekker!

‘T Brengt altijd de nodige spanning met zich mee zo een derby! Meestal gaat KSV hier hard op! Het mocht helaas vandaag niet baten. Het was Tornado dat terrecht aan het langste eind trok en er met de winst van doorging!

Het was wel KSV dat het beste aan start van de wedstrijd stond. De nodige zenuwen werden het beste onderdrukt, mn meiden oogde fris.

Via de sterk spelende Jacqueline en Jonna kwam KSV 1-3 voor. Daarna begon het ook bij Tornado te draaien. Tornado klom tot gelijke hoogte 4-4 door Cindy die denk ik de helft van de doelpunten aan Tornado kant voor haar rekening nam.

KSV en Tornado waren daarna in evenwicht en klommen niet ver van elkaar weg. Van 8-8 naar 9-9 naar 10-10. Niemand pakte echt de voorsprong. Jonna was een partijtje op dreef aan de kant van KSV en wist met haar paserende beweging de verdediging van Tornado meerdere malen het bos in te sturen.

Maar daarna kende KSV een mindere periode. Het zakte wat in, maakte wat ‘technische’ fouten en moest rusten met een 15-12 achterstand.

Wel een mooie pot voor t oog van het publiek. Spannend potje tussen twee rivalen die het beste in elkaar naar boven haalde. Ik zat in ieder geval te smullen met soms een hartslag die bijna de 220 slagen per minuut aantikte. Want af en toe was het ook rete spannend zeg!

Jonna liet zich meteen na rust ook weer gelden en bracht KSV binnen no time op gelijke hoogte. Die spreekwoordelijke peper in de reet, werkte bij KSV als een tierelier! Binnen 3 minuten stond het 16-16.

Daarna kende KSV een mindere periode. Er kwamen wat 2 minuten tijdstraffen, ballen kwamen niet goed aan, er werden wat fouten gemaakt. Al met al was KSV redelijk leeg gestreden. Jackie had ondertussen nog ergens een flinke bobbel op haar knokkel gefabriceerd wat achteraf een handbreuk bleek te zijn, balen komende weken uitgeschakeld.

Tornado wist bij 21-18 naar 24-20 te lopen en er daarna terecht met de winst er van door te gaan 26-21. Ik heb mij zelf nog even lopen opvreten, zo slecht kan ik tegen mijn verlies. Maar ik heb zoveel goede dingen gezien. Het oude vertrouwde KSV was weer even terug. Dat beloofd wat als wij eindelijk een keer compleet zullen zijn.