Die overigens, eerlijk zoals hij was, gezegd zou hebben dat deze wedstrijd vele malen beter had gekund. Nik, dit leek in t begin nergens op zou hij gezegd hebben, dat mag tweede helft beter. Ik ben dan ook blij dat wij hem winnend hebben kunnen afsluiten. De meiden hebben hier in ieder geval hard voor gevochten! Heb een sterk staaltje vechtlust gezien.

Seizoen 2019/2020! Lets get ready to rumble…….Zaterdag 28 seppie was het dan zover. Wel even weer inkomen hoor! Voor de wedstrijd lopen klooien met het wedstrijdformulier, wat resulteerde in ‘volledig mond houden op de bank’ aldus de leidsvrouwen en tja, laat dat nou niet mijn sterkste punt zijn. Was ik blij dat Theo zich vandaag flink liet opwinden, haha!

Helaas niet compleet aan het seizoen kunnen beginnen, vandaag zonder Milou (enkel) en Larissa (amandelen). Maar gelukkig met Esmee, Sam, Britt en Fleur in de gelederen.

Iedereen volledig in het nieuw gestoken door de sponsoren. Wij zagen er flink gelikt, intimidered en toch levensgevaarlijk uit als je het mij vraagt. Hierin hadden wij 1000 streepje voor op de tegenpartij.

Het was alleen Valken dat levensgevaarlijk uit de startblokken kwam. Het fluitsignaal had nog maar net geklonken of het stond al 0-2 voor Valken. Roos moest aan de noodrem trekken en pakte eigenlijk meteen al een gele kaart. Wij waren gewaarschuwd dat het er hard aan toe moest gaan om Valken af te stoppen, de beuk moest erin. Via Judith en Jonna kreeg KSV wat dichterbij 4-6. Daarna liet KSV zich flink overrompelen. De nummer 9 van Valken was lekker op schot en ook de cirkel kon bij wijze van prijs schieten. Alle afvallende ballen waren voor Valken en KSV had hier geen antwoord op. Het was veel te lief, van die beuk die erin moest kwam weinig terecht. Gelukkig kreeg Jonna het op haar heupen en kwam een paar keer via mooie 1 tegen 1 acties tot scoren 7-9 in het voordeel van Valken. Fleur werd door een ongelukkige overtreding naar de kant gestuurd en in ondertal wist KSV zich goed staande te houden. Via Jackie, Jacqueline en Judith… ik hoor het u denken, en ja de vrouwelijke versie van de 3J’s kregen er vertrouwen in en wiste alle 3 op mooie wijze te scoren wat resulteerde in een gelijke stand van 11-11. De doelpunten kwamen kort naar elkaar, Valken wist wederom makkelijk door de verdediging heen te denderen. KSV was het hier even kwijt en Valken kon met een 12-15 voorsprong in de kleedkamer gaan rusten.

KSV kwam wat slapjes uit te kleedkamer. Valken wist op slingse wijze 2 penaltys eruit te slepen. Deze werden prima verzilverd door de nummer 9. Van 12-15 werd het 13-17 voordat KSV echt terug begon te vechten. Dit leek echt een eeuwigheid te duren. Mascha wist Judith goed te vinden, en via Fleur en Rosina kwam KSV op gelijke hoogte 17-17. Ik keek nog even naar de klok, KSV kwam zelfs voor 18-17 met nog 17 minuten te gaan…. nou dat waren de langste 17 zenuwslopende minuten ever… had Britt op de bank al een paar keer flink geknepen, zweethandjes allom. Waarom moesten de meiden het zo spannend maken, waarom kon Valken gemakkelijk de verdediging uitspelen? Geen idee maar zonde was het wel! KSV moest deze wedstrijd echt naar zich toe trekken. Met een beetje ‘hulp van boven’ ging KSV beter draaien. Voornamelijk Jackie en Judith hadden nog wat strijdlust over. Via twee breaks en een mooie 1 tegen 1 actie van Jackie kwam KSV met nog 5 minuten te gaan op een 21-20 voorsprong. En deed Roos nog even een duid in het zakje door een pegel in de kruizing te plaatsen. Deze punten konden in de tas uiteindelijk won KSV 24-22. Gestreden met zijn alle en zo de punten binnen gehaald.

Deze week volle bak gaan! Dan staat de derby tussen KSV en Tornado op de planning. Laten wij hopen dat wij ‘met een beetje geluk van boven’ het publiek een mooie pot voor schotelen.

Deze was voor Nico!