Onherkenbaar in het wit, maar zo herkenbaar in het spel: De fanatieke meiden van KSV E1.
Hemelvaartsdag, traditiegetrouw dé handbaldag in Heerhugowaard. De dag waar we altijd met veel plezier op bezoek gaan bij onze waardse concurrent Tornado. Inderdaad, het alom bekende en goed georganiseerde HV Tornado Hemelvaart toernooi stond op het programma vandaag.
In de middag stond de eerste wedstrijd gepland. De meiden hadden lekker kunnen uitslapen en vol energie stonden ze rond kwart over 12 aan de warming-up.
De poule bestond uit 4 teams, naast ons, de leuke meiden van KSV E2 ook nog uit 2 x Tornado (E1 en E2).
KSV E2 ook in onze poule, hierbij gelijk de reden voor onze witte shirts.
2 x Tornado dus. Ja, en wie het handbal in de regio een beetje volgt weet dan direct dat er geen extra motivatie nodig is als je tegen Tornado speelt. Natuurlijk, er bestaat nog derde handbalclub in Heerhugowaard, maar geografisch gezien is KSV-Tornado toch wel dé derby.
Dus de enthousiaste E-1ers gingen er ook direct voor. Tegen de E1 van Tornado werd, na een foutje in het begin direct orde op zaken gesteld. Het snelle spel, het vroege storen, de mooie combinaties werden direct aan het publiek tentoongesteld. Mochten ze bij Tornado nog de illusie hebben gehad te kunnen winnen werd die hoop wel direct de grond ingeboord. De fanatieke, meegereisde supporters waren dan ook dankbaar, want eens rustig langs de lijn zonder teveel adrenaline is ook wel eens lekker (voor de stembanden).
De tweede wedstrijd gaf hetzelfde beeld. Weer een klinkende overwinning.
De derde wedstrijd, tegen KSV E2 was ook een leuke pot om te zien. Een leuke sportieve wedstrijd met mooie acties van beide kanten. E1 weliswaar ook hier als winnaar, maar de E2 kwam zo te zien ook met een goed gevoel van het veld stappen.
Helaas geen 1-2tje op het podium, maar de grote winnaar, zoals door de stadionspeaker ook werd omgeroepen: De onbetwiste nummer 1, met een hoog aantal punten….absoluut KSV E1!!
Ja Tornado…sorry..maar dé beste club van Heerhugowaard is toch echt KSV;-)
En zo is de yell, die de meiden vooraf hadden bedacht niets minder dan de waarheid geworden:
“Wij zijn KSV en nemen die beker mee!!”
Top meiden! We hebben weer genoten van jullie!