Basis Reglement Training en Wedstrijd F jeugd

Beste ouders,
Tijdens evaluaties met de coaches/trainers van de F jeugd bleek dat er behoefte was aan een soort basis reglement voor de training maar ook voor de wedstrijden.
We willen jullie vragen om met deze ‘regels’ rekening te houden omdat deze punten toch als storend worden ervaren door de trainers en coaches.
Als er vragen zijn dan horen we dit graag!
Sportieve groeten,
Rosanne en Jessica                                                                                                                                       Coördinatoren F jeugd
 
Basis Reglement Training en Wedstrijd F jeugd

  • Tijdens de training is het niet de bedoeling dat er gegeten wordt. Een koekje voor tussendoor is niet nodig.
  • Graag het haar van de speelsters vast, een vlecht of een staart.
  • De trainers geven de speelsters, indien nodig, gelegenheid om water te drinken. Het is niet de bedoeling dat hier 5 minuten voor wordt uitgetrokken. Zeker voor buiten is het fijn als de speelsters een waterflesje of bidon mee hebben naar de training.
  • Het is storend als de speelsters tijdens de training of wedstrijd (in de rust) naar hun ouders of tribune lopen. Als de speelsters tijdens de trainingstijd en de wedstrijd gewoon lekker met elkaar op het veld bezig zijn komt dit hun spel en ontwikkeling ten goede.
  • Broertjes of zusjes kunnen niet rondlopen op het veld. Logisch dat zij het leuk vinden om mee te doen (in overleg met de trainers is dit soms ook mogelijk) maar graag niet op eigen initiatief het veld op laten gaan.
  • Opbouwende kritiek op de trainers en coaches mag altijd. Wel graag na de training of wedstrijd en niet tijdens de training of wedstrijd.
  • Voor alle speelsters in de F jeugd geldt, probeer het stuiteren zoveel mogelijk te vermijden. Het veld is klein en het is juist de bedoeling dat er veel over gespeeld wordt.
  • Voor de duidelijkheid de stopwatch van vroeger is vervangen door de telefoon. Ook de voorbereidingen staan daarop. Dus tijdens de trainingen staan de trainers wel eens met een telefoon in hun handen. Het is echter niet de bedoeling dat de speelsters zelf een telefoon meenemen in het veld.
  • Ten slotte geen regel maar wel leuk voor de saamhorigheid in het team. Ga voor je eigen dochter na of het nog nodig is om haar te helpen in de kleedkamer. Als vereniging stimuleren wij dat er gedoucht wordt na de wedstrijd. Naast het feit dat dit lekker fris en ontspannend is voor de speelsters, is dit prettig voor de saamhorigheid en de meiden voelen zich vaak al heel stoer als ze dit met elkaar (zelf) mogen doen. De leeftijdsverschillen in de F jeugd kunnen best verschillen dus we kunnen en willen ouders in de kleedkamer niet verbieden maar wellicht redden jullie dochters het beter als jullie denken. Denk er eens over na!