Wegens drukte in de afgelopen week is het verslag van vorige wedstrijd helaas blijven liggen.
2020 eat your hart out! Wij zijn er pas net en het is lekker stressvol begonnen.
U heeft dus nog iets van mij tegoed. Afgelopen wedstrijd was de eerst pot op de helft van de competitie. Wij mochten op zondag in het verre afgelegen sfeerloze Venhuizen aantreden tegen lastig Valken. Tja, zondag.. ik blijf het een rare handbaldag vinden. KSV was in de eerste helft echt nergens te bekennen en stond dan ook bij rust verdient 9-4 achter. Na een donder speech van Theo en geloof in een goede afloop was KSV in de tweede helft uit het as herrezen. Binnen no time stond het 9-9 en trokken Judith en Brittney KSV uiteindelijk over de spreekwoordelijke streep. KSV wist de punten door middel van strijdlust binnen te slepen. Ondanks dat er geen hoogstaand handbal werd gespeeld was het wel mega spannend.  Punten in de tas, tot in den treure analyseren en dóóóóór!

Want ja, daar was ie weer. It was crazy derby time again! En knotsgek was hij zeker! Man, elk handballiefhebber uit Heerhugowaard en omstreken was neergestreken in de Waardergolf en had een Champions League waardig 😉 handbalpotje voorgeschoteld gekregen. Naja, niet de handbalkunsten maar het bracht wel de nodige spanning met zich mee. De gemiddelde burger kon na de wedstrijd een pace-maker krijgen aan de balie of ter bloeddruk controle naar de SEH. Voor de rikketik was dit echt geen pretje.

KSV begon zoals het leek iets zelfverzekerder aan de wedstrijd. Via Larissa, Jonna en Judith werd het 5-3. Daarna waren het Kelly en Anja van de overkant die tot scoren kwamen en Tornado op voorsprong bracht.  7-9 na een afstandsschot en een verzilverde penalty.  Via mooie reddingen van Mascha en snelle tegenaanvallen van Milou en Larissa werd het 11-11 gelijke stand. Ping Pong was er niets bij. Het ging dan ook lekker over en weer. Jacqueline stond al een dijk te verdedigen. En Rosina nam met en afstandsschot de nipte voorsprong met rust voor haar en KSV’s rekening.

Vlak na rust kende KSV een mindere periode. Via 4 doelpunten van Tornado keek KSV weer tegen een achterstand aan. De wedstrijd kende een ongekende hoge vorm van spanning. Ik vond het niet te doen . Er kwamen zelfs nog ‘echte hooligans’ aan te pas. Die na deze actie van mij part voor het leven een Waardergolf verbod mogen krijgen maar ook even het woord streaken in de dikke van dalen moeten opzoeken. Dit was streaken 2.0 zonder ontblootte lichaamsdelen (jammer). 0 punten voor de uitvoering. Zelfs Sebas met zijn fantastische omroep skills leek ook teleurgesteld! Milou schoot doordat de mannen het veld in kwamen 3 meter de lucht in van de schrik maar KSV liet zich er niet door van de wijs brengen.

Via Jackie en Judith werd het 16-17. Daarna vlogen de 2 minuten en pingels om de oren.
En ook zij was er weer. De sterkste vrouw aan de zijde van Tornado. Genaamd Anja Borst ook wel de echte pain in the ass voor KSV. Maar elke handbalfan zal hiervan ook hebben genoten, al is zij niet van jou club. Want je kunt alleen maar jaloers zijn op het feit hoe zij haar penalty’s binnen schiet. Wedden, dat als het doel dichtgemetseld zit, zij nog een 100% scoren op het formulier weet neer te zetten. Hoe geen idee, maar het gaat haar lukken. Onze keepers waren totaal kansloos op dit gebied. Blij toe dat Rosina ook een 100% scoren vanaf de 7 meter liet aantekenen want hierdoor kon KSV bijblijven.

En dan de laatste fase van de wedstrijd. Een waar van alles gebeurde. Judith op stoom, Brittney op stoom.  18-18 gelijk! Daarna de coaches 2 minuten, ik mag van geluk spreken dat ik niet op de bon werd geslingerd, want had de leidsmannen voor alles waar ook maar een mens-onterend woord in verborgen zit uitgemaakt. Was ik ff blij dat dit door alle toeters en bellen van ons VIP-team niet hoorbaar was. Zo konden wij de wedstrijd met gelijke aantal deelnemers voortzetten.

Met nog een minuut te spelen stond Tornado 23-24 voor. Ik had het niet meer. Kon niet meer op mijn zitvlak blijven zitten. Bal in de handen van Mascha, hoe hij ook bij Judith is aangekomen weet ik niet eens meer, zoveel spanning. Wel dat ze een mega omweg maakte naar de rechteropbouw. Ik schreeuwde nog  “wat de F* gaat ze doen?, GOOOOIEN of zoiets, ook daar kwamen denk ik wat scheldwoorden aan te pas 😉…. Daarna sprong ik bijna iemand in het veld om haar nek van opluchting. Ook die bal wist Juud achter de keepster van Tornado te plaatsen. Wat een opluchting en zo terecht.

Deze pot kende geen winnaar. Alhoewel, wij voelen het als winnend punt, ik denk dat het verliezen van een punt voor hen harder aan is gekomen, nadat de koppositie door Zeeburg werd overgenomen. Beide teams gaven elkaar niets toe. Het was het publiek, die als absolute winnaar uit de bus kwam door een heerlijk potje handbal wat hen werd voorgeschoteld. KSV en Tornado hebben afgelopen zaterdagavond handbal in HHW e.o. weer even flink op de kaart heeft gezet!