Afgelopen zaterdag mocht KSV aantreden tegen het altijd lastige US uit Mokum. En Ja, als Dames 1 van KSV in Mokum is, moet en zal er een feestje gecrashed worden. Dus gingen wij met dubbele BoB richting de Pijp.Alleen US kon onze feestvreugde nog bederven. De meiden hadden er zin in! Eenmaal aangekomen in de Pijp, parkje-mobile aan waarbij menig bankrekening de kosten nauwelijks kon dekken. Want ja Mokum en parkeren is duuuuuuur. Hopelijk waren al die verloren centen niet voor niets geweest.

Aangekomen in de hal was het een drukte van jewelste. Vanwege een openingsfuif met flowerpowerthema had heel studerend mokum zich gepositioneerd in de kantine. Het eten en wijn en bier vloeide daar rijkelijk. Een afzakkertje na de wedstrijd kon dan ook niet ontbreken. Wij wisten door de drukte nog net iets te nuttigen voordat de wedstrijd begon. Ook konden wij nog even gezellig bij ‘Muis’ haar teampje kijken (dat groen stond haar best, oranje stond haar wel beter).

In de zaal was het zo druk dat er geen ruimte was om fatsoenlijk in te lopen. Met wat Improvisatie skills van de meiden werd de warming-up afgewerkt. 20.15uur op het klokje en daar gingen wij dan. Het was US die het scherpste aan de wedstrijd begon. Via nummer 10 werd het al snel 2-0. Daarna deed Jonna wat terug en trok KSV de stand gelijk 2-2. Via mooie acties van Judith en Fleur werd het 4-4. Ik zag meteen dat dit een moeilijk pot ging worden. KSV moest zo geconcentreerd mogelijk te werk gaan. Roos was iets te geconcentreerd en miste een pingel. De nummer 4 en 10 van US namen het doel van Mascha veelvoudig onder vuur.

Ballen eindigden bijna in Australië maar er werden ook een paar pegels in de kruising geschoten. US liep hierdoor uit naar 7-5. Toen kwam onze Brittney op stoom. Ze wist de bal met een beetje effect zowat vanaf de cornervlag (das knap wat dat heeft handbal niet) het doel in te prikken, smullen geblazen. KSV ging hierdoor rusten met een 7-10 voorsprong.

Zaak om deze flow in de tweede helft vast te houden. Echter kwam KSV na rust niet lekker in haar spel. Hier en daar wat technische fouten en balverlies wat resulteerde in een gelijke stand 10-10. Daarna ging US lekker draaien. Via vele afstand schoten waar KSV geen vat op werd de voorspong uitgebouwt naar 17-15 voorsprong. Lise, stond haar mannentje in de verdediging en beukte in de aanval ook even lekker iedereen op zij. Via Judith en Jacqueline werd het 18-17.

Daaaaaarna kwamen de zenuwslopende minuten. Met nog maar een paar seconde op de klok en een stand van 19-19 heb ik van binnen gevloekt, getiert, gescholden…

19-19. Ik had flink de zeik erin. Een foute wissel door US met keepster en speelster, was voor ieder oog goed te zien. Zelfs een van de leidsmannen zag het in zijn ooghoek gebeuren maar ‘durfte’ het niet aan om de beslissing te nemen omdat zijn compagnon met oogklepjes op nog onderweg was naar de andere kant van het veld, die had helemaal niets gezien.

Hoe dat kon echt geen idee maar het was echt een overduidelijke foute wissel….. Ipv dat US twee minuten kreeg en wij de bal, werd er besloten hier niets mee te doen! Zoooo boos was ik dat ik bijna de ipad in duizend stukjes op de grond had gesmeten. Ook Bibi (helaas geblesseerd) naast mij kookte van binnen!

Met nog maar een paar seconde op de klok en de bal in de handen van US wist KSV een tegentreffer te voorkomen en de 19-19 binnen te slepen. Toch een punt weten te bemachtigen wat op deze avond toch echt het hoogst haalbare was. Wat een knotsgekke rare wedstrijd was dit!

Na de wedstrijd kregen wij van onze trouwe supporters nog iets leuks in de porto gestoken wat ons fuifje in Mokum naar een hoger niveau zou gaan tillen. Bedankt nog daarvoor ;)!

Het werd laat wel 2x 03.00uur, het was gezellig, wij hebben gelachen, wij hadden bijna gevochten (naja Laris) wij hebben veel gedanst, veel gedronken, high fives gegeven met gips, een krokodil betast…. Mokum het was weer een feest om bij je te zijn, afgezien van de centjes die zijn afgeschreven van de bankrekening………..

Next week staat Zeeburg op het programma, met de E3 als VIP team van de week. Wij spelen om 20.05 uur in de Waardergolf. Support altijd welkom.

Nikki