• Afgelopen woensdag hebben wij het seizoen 2021/2022 afgesloten met het team en de ouders! 

  Nog even een avond voordat de zomervakantie begint en we met elkaar, onder het genot van een een ijsje nog even konden terugkijken naar het afgelopen seizoen. 

  Een seizoen waarin we gelukkig weer lekker met elkaar konden trainen, eerst nog even op 1.5 meter maar daarna weer gewoon zoals altijd en er gelukkig weer wat toernooien op de planning stonden. 

  Toernooien die wij zeker nodig hadden om weer wedstrijdritme op te doen want 10/11/12 juni stond HET toernooi van het jaar weer op het programma. 

  Wij mochten met het team weer deelnemen aan de Special Olympics, de Nationale Spelen die dit jaar plaatsvonden in Twente. 

  Met 12 spelers, 4 coaches en Marco als extra begeleider vertrokken we vrijdagochtend richting Twente. 

  Gesponsord door het Sportakkoord van Heerhugowaard, waarvoor nogmaals onze grote dank, gingen we op pad. 

   

  Eerst naar ons huisje voor dit weekend, de Healthy Atletes en door naar het Fanny Blankers Koen Stadion voor de grootse openingsceremonie. 

   

  Voordat de ateletenparade begon nog tijd om spandoeken te maken, zodat onze ouders op de tribune ons goed konden zien en we voor de thuisblijvers ook op tv wellicht te zijn zien. Ook wisten we dat Kjeld Nuis er zou zijn, dus voor hem ook maar een spandoek gemaakt. Bij de opening waren er inspirerende woorden van andere G-sporters maar ook van Meneer Pieter van Vollenhoven, Mark Tuitert en Kjeld Nuis. Afsluiten met een polonaise en terug naar ons huisje. 

   

  Zaterdag stond deel 1 van het toernooi op het programma. Aan de hand van de uitslagen van deze wedstrijden zouden de poules voor zondag worden ingedeeld. We gingen zaterdag knallend van start en sloten af met 1 gelijkspel en verder alleen maar winst. Er werden breaks gelopen, mooie doelpunten gemaakt, samengewerkt in de verdediging en vooral ook veel lol gemaakt. Maar door dit goede resultaat wisten we al dat het zondag lastiger zou worden. Terug naar de huisjes waar er een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten en we nog even een goed feestje hebben gebouwd! Maar ook op tijd naar bed want zondag moesten we aan de bak! 

   

  Op het WK voetbal zouden ze onze poule van zondag, de poule des doods noemen.... Onze sporters zijn hier echter niet zenuwachtig van geworden hoor. We gaan gewoon onze best doen en we zien het wel! Een flitsende start met een gelijkspel en er werden mooie doelpunten gemaakt! Ons motto van vandaag was vooral eindigen als de WINNAARS van PLEZIER! En dat is gelukt, met ook nog een fantastische Bronzen plak als afsluiting! 

  Als jullie dit team nog niet kennen.... dit is echt een topteam bij elkaar hoor. Hoe jullie samenwerken, elkaar helpen, troosten, aan het lachen maken…. Trotser kunnen jullie ons, jullie coaches, niet maken!

   

  Wie die toppers dan zijn? 

  - Stephan: zaterdag als keeper de mooiste reddingen, zondag als speler gewoon scoren tegen Westside… en die keeper is groot hoor jongens! 

  - Milan: Spelen of keepen, maakt hem ook niet uit, met zijn oneindige voorraad grapjes en broodjes

  - Marc: Rustig aan het genieten, maar in het veld het overzicht houden en ineens een motivatiespeech voor de wedstrijd voor het hele team

  - Jochem, betrokken, een schouder voor je teamgenoten als zij dit nodig hebben en zo trots op je medaille

  - Beaudin: altijd op de hoogte van de route, het speelschema en jij weet precies in welke zaal we moesten zijn

  - Charlene: “Ik denk dat ik vandaag ga scoren” zei je in de bus. EN HOE….. Wat een doelpunt!! Traantje weggepinkt hoor, op de tribune ook! 

  - Ashley: Onze regeltante, in en buiten het veld. En altijd behulpzaam en betrokken

  - Lisa: Onze cirkel die overal staat en vooral voor niemand aan de kant gaat, hoe groot die mannen ook zijn. Het ergste wat kan gebeuren is een bal in je gezicht, zegt ze dan lachend

  - Maud: Begon het weekend al met een schorre stem en met haar lobjes stuurt ze elke keeper, hoe groot ook, het bos in

  - Manon: Wil zo graag leren, gaat overal staan in het veld en ook daarbuiten staat ze voor iedereen klaar

  - Sybrina: onze dj. Overal zorgt zij voor muziek, binnen en buiten de lijnen

  - Sanne: Wat vond je het spannend maar wat deed je het goed. Trots op mijzelf zei je…. Wij ook op jou!! 

   

  En op jullie allemaal!! 

  Maar ook trots op  onze thuisblijvers, die er dit weekend helaas niet bij konden zijn maar op de trainingen en andere toernooien ook altijd van de partij zijn! Ingrid, Cindy, Tessa en Annuska, zij maken dit team compleet! 

  En dan hebben we het nog niet eens over onze supporters gehad. Op de camping, het vakantiepark, in de bed & breakfast, duitsland, het mannenhuis…. Overal zaten ze om maar bij ons in de buurt te zijn en ons aan te moedigen vanaf de tribune! En niet alleen dit weekend, maar ieder toernooi hebben wij de beschikking over een heuse tribune vol! 

  Benieuwd naar dit team geworden? Februari spelen we ons eigen toernooi in de Waardergolf maar na de zomervakantie staan wij gewoon weer iedere woensdag op het veld te trainen!