Na de overwinning van vorige week tegen VVW mochten wij zaterdag aantreden tegen het altijd lastige US.

In de eerste plaats lastig omdat wij dezelfde aantal punten delen op papier. En in de tweede plaats een lastige omdat je nooit weet welke student met een bulk aan studieschuld de contributie voor een jaartje handbal nog uit de portomonee kan tikken. Je weet maar nooit welke student ze nu weer hebben opgetrommeld. Altijd weer een verassing.

Bij binnenkomst in de Waardergolf zag ik gelukkig wel wat bekende gezichten.

Bij ons was het wel lekker duidelijk wie er vandaag op het wedstrijdformulier stonden. KSV ging de strijd enigsinds gehavend tegemoed. Rosina op skivakantie en Jonna beleeft op dit moment haar Zuid-Amerikaanse droom.

Maar gelukkig was zo’n beetje de helft van de getalenteerde A-jeugd opgetrommeld om de honeurs waar te nemen en US een poepie te laten ruiken. Precies dat, deden ze met verve!

Onder toeziend oog van de goedgemutste intrem-speaker en het gejuich en geblaas (van het vipteam) klonk het begin signaal.

Het was KSV die het scherpste aan de wedstrijd begon. Via 3 pegels van Bibi en een mooi doelpunt van Jackie stond KSV met 4-2 voor. Daarna was het de linkeropbouw van US die het op haar heupen kreeg en te makkelijk tot scoren kwam. US dichte het gat en stond zelfs op voorsprong. Van 4-2 ging het binnen no time naar 8-10. Maar KSV liet zich niet zo snel van de wijs brengen. Via snelle breaks van Judith en Brittney werd het 10-10 . Daarna waren de studenten weer aan zet. KSV ging rusten met een kleine achterstand.

Koppies in de rust allemaal dezelfde kant op. De drive moest erin blijven. KSV kwam echter niet zo sterk terug uit de kleedkamer. Het moest een aantal keer aan de spreekwoordelijke noodrem trekken wat werd beloond met 2 minuten tijdstraffen. US kon hiervan profiteren en doorgaan met scoren. Van 10-13 liep het uit naar 12-18. Dat hadden wij niet afgesproken. Genoeg kansen hadden wij wel gehad alleen werden deze slecht of nauwelijks verzilverd. Via Judith en Jacqueline die op dat moment omgedoopt werden als penalty killers werd het 16-19 en kroop KSV weer iets dichterbij. Maarja, daar was de opbouwster weer….. 20-23 met een laaste slotoffensief kon KSV de boel niet meer bolwerken. Helaas verloren met 21-24.. zuur verloren punten dat wel!

Op naar zaterdag. Dan wacht ons een zware pot tegen de nu ‘nummero uno’ van de competitie genaamd Zeeburg, altijd lastig….