Woensdagmiddag kwart voor 5 vertrekken voor een uitwedstrijd, ja u leest dit goed kwart voor 5 op woensdagmiddag. De reis ging naar Kwintsheul, voor de uit wedstrijd tegen Quintus. Ik had het geluk de 3 meest rustige (kuch kuch) meiden in de auto te hebben, de eerste die zei: ik ga zo lekker slapen (mislukt) de ander had een computer mee om Mario kart mee te spelen, dat werd Just dance (op de achterbank hoor ik u denken, ja op de achterbank) en de derde had de controle over de muziek (dat viel niet mee op de heen reis) Jorien en ik keken elkaar af en toe aan en schudde onze hoofden.

Op voorhand moet ik u zeggen, ik had er geen vertrouwen in, ik weet dat klinkt niet best maar de thuiswedstrijd werd met enorme cijfers verloren, dus ja wat kan je dan van de uitwedstrijd verwachten.. 

De meiden van coach/trainer Jorien laten het eigenlijk al het hele seizoen zien, leuk fris aanvallend en snel handbal, en dat lukte vandaag ook gewoon weer, ondanks de enorme goede tegenstanders waarbij het merendeel zich door de weeks mag melden op Papendal om extra trainingen te volgen, startte ksv gewoon goed! En ja je weet heus wel dat Quintus daar wat tegenover gaat stellen, en dat deden ze dan ook! Wat een genot om te zien als handbal liefhebber, Lotte heeft denk ik dit seizoen niet zo vaak bij ballen die op haar afkwamen gedacht kolere wat schieten ze scherp! Ik kan u vertellen in de kruising zal geen draadje stof hebben gezeten want Quintus schoot de ballen enorm scherp binnen! 

Maar de kop van het artikel zegt het al, verloren maar toch winst! Waar de winst in zit? Nou uiteindelijk de toch kleine nederlaag, de enorme vechtlust van de ploeg en de drive om goed handbal te blijven spelen! Dat is zo’n enorm compliment voor alle speelsters, de trainer/coach en de begeleidster! Ik heb jullie dit seizoen echt zien groeien en ik heb het geluk gehad veel wedstrijden van jullie te mogen bekijken en ik heb er oprecht van genoten meiden! Ook vanavond heb ik weer prachtige dingen gezien: een lopje, schoten van uit de 2e lijn, mooie combinaties, vechtlust achterin en altijd proberen verzorgt en technisch handbal te spelen! En als dan ook nog eens de muziek op de terug weg behoorlijk goed is, dan kan je een wedstrijd verliezen maar boek je uiteindelijk gewoon winst! 

Richard