Ik moet jullie iets bekennen, ik was enorm zenuwachtig. De hele ochtend al, en stiekem zaterdag al. 

Nadat Jorien had gevraagd om haar te vervangen ben ik opzoek gegaan, opzoek gegaan naar beelden of info van de tegenstander. Gelukkig kregen Jorien en ik op vrijdagavond laat de beelden binnen. 

En dan ga je kijken, schrijven en nog een keer kijken. Klopt het wat ik zie, Jorien zie jij het zelfde? Hoe gaan we dit doen, ik denk plan A wat denk jij? Toch nog even na de gewonnen derby aan de hoofdtrainer gevraagd of onze denkwijze (die van Jorien en mij) klopt, gelukkig gaf Theo het meest duidelijke antwoord: Ja dat klopt. 

Vroeg wakker, schuiven op het magneet bord, berichten opschrijven, nog een keer schuiven. 

Gelukkig waren jullie bij het verzamelen minder nerveus dan ik, in de bespreking duidelijk gemaakt wat de tegenstander gaat doen, jullie komen met enorme veel tactische aanwijzingen voor jullie zelf! 

De eerste helft mag dan eindelijk beginnen. Verdomd ze spelen inderdaad zoals we verwachten (toch lekker) en verdomd jullie zien het en voeren uit wat we hebben besproken! Dat is zo tof!! Ook toen de tegenpartij al snel zag dat het zo niet ging werken schakelde jullie gelijk om. Verdedigend ging het goed maar nog niet perfect. Af en toe wilde we te snel, jammer maar dat tekent jullie gretigheid. 

In de rust wederom een scherpe analyse van jullie kant! Meiden dat is echt goed!! Verteld wat we nog meer kunnen doen en hoe we het verdedigend moeten neer zetten. Ook aangegeven dat de tegenstander wel weer eens kan starten zoals het begon. 

En ja wel, Gwen die binnen een nano seconde aan mij doorgeeft ik heb het gezien! Romy die omhoog komt en de ballen er ingooit! Rosalie die als een gek heen en weer sprint en springt, Mara die de ballen binnen werkt en verdedigend haar vrouwtje enorm staat, Minke die als een pijl uit een boog schiet uit de hoek vandaan, Roos die blijft lopen en scoren, Jill die maar blijft coachen en werken op de cirkel, Issis blokken blokken en scoren, Mirthe o zo degelijk en lekker in de hoek chaos maken, Lotte die redding na redding maakt en de hoeken bedient in de break, Moss die stille op de opbouw maar schieten passeren en rammen in de verdediging! 

Dames, jullie hebben laten zien waarom het leuk is om met jullie te “werken” het plezier vooraf, de concentratie tijdens en de ontlading na de wedstrijd het is allemaal aanwezig bij jullie! 

En voor mijzelf? Ik ben blij dat jullie hebben gewonnen, want anders had ik dit nog heel lang moeten horen van Jorien 😉 

Wat kan het toch leuk zijn jullie te mogen coachen, maar de wedstrijd spanning die ik had van te voren kan ik missen als kies pijn, gelukkig is Jorien er zaterdag gewoon weer en kan ik met een stuk minder spanning gaan kijken! 

 

Groet, Richard