Vandaag stond de wedstrijd tegen VZV op het programma. Met een oud-teamgenoot bij de tegenstander en de net aan verloren thuiswedstrijd nog vers in het geheugen, waren de meiden behoorlijk gespannen voor deze wedstrijd. Bij de ouders was dit overigens niet veel anders. 

Vorige week speelden de meiden al een goede wedstrijd die door het publiek beloond werd met een staande ovatie na afloop. Kon de D1 deze week opnieuw het hoge tempo spelen en de mensen weer op de banken krijgen? 

Net als bij de meeste tegenstanders waren ook de meiden van VZV een jaar ouder en daardoor vaak fysiek wat sterker. KSV moest dus echt aan de bak, maar VZV nam met enkele snelle doelpunten meteen een voorsprong. Maar met snelle aanvallen en goed samenspel wist KSV ook regelmatig door de verdediging van VZV te breken en gedurende de eerste helft de aansluiting weer te vinden: 9-8

De spanning nam nog verder toe en de meiden van de D1 gooiden alles in de strijd. Verdedigend stond het als een huis en liet niemand zich aan de kant zetten. En de aanvallen werden beter en mooier! Daar ging Tes weer met een mooie actie langs een verdediger voor een doelpunt in de linkerhoek. Wel een bloedneus opgelopen, maar hup een watje erin en weer verder. Feline vocht als een leeuw tegen de sterke nr 23 van VZV, knietje in dijbeen maar gewoon niet aan denken en weer door. Luna draaide met haar beroemde pirouette door de verdediging heen en Liz trok van de rechterhoek naar binnen om met de gevaarlijke linkerhand te scoren. En daar kreeg Elin de bal op de cirkel tussen 2 meiden van minstens 1 kop groter. Geen twijfel, gewoon er doorheen en doelpunt! KSV pakt gewoon in de 2e helft brutaal de voorsprong: 13-11. Kunnen ze dit vasthouden met maar 1 wissel op de bank? Yuna is er namelijk helaas niet bij vanwege een vervelende blessure. 

De spanning stijgt en de hartslagmeters op de tribune maken overuren. VZV geeft extra gas en maakt gelijk. Keepster Robine is in topvorm en verricht de ene redding na de andere. Enkele minuten voor tijd pakt VZV dan toch weer de voorsprong 15-14… Het zal ons toch niet weer gebeuren, zo goed spelen en weer met lege handen naar huis. Gelukkig is daar Quincy, met weer een van haar onnavolgbare versnellingen en Tessa krijgt de bal in de loop aangespeeld, draait door en goal!  KSV komt op een 16-15 voorsprong met nog 1 minuut te spelen! VZV maakt echter weer snel gelijk, maar nee het doelpunt telt niet en KSV scoort in de break wel de verlossende goal: 17-15!!. Het kan nu niet meer misgaan en na de zoemer is de vreugde enorm! Uiteraard krijgen de meiden opnieuw een volkomen terechte staande ovatie. Met snelheid, goed samenspel en een gigantische inzet is dit een schitterende overwinning geworden waar de meiden echt trots op mogen zijn. En de coaches natuurlijk ook 😊