Zondag 4 oktober, de eerste wedstrijd op de zondag van de vele zondagen die nog zullen komen. Ik vind dat zondag handballen maar niets. Deze wedstrijd mochten wij afwerken tegen DTS. Een oude bekende van zo een 6 jaar terug waar helemaal maar dan ook helemaal niets is veranderd.

In Hoogkarspel wel te verstaan… ook lekker voor de topografie. Ik denk dat menig mens niet een weet waar op de kaart van Nederland je het aan moet wijzen. Nou als je richting Lelystad gaat… dan kom je er ongeveer wel. Ik zou er niet dood en niet levend gevonden willen worden. Maar helaas hebben wij toch onze hele zondag er moeten door brengen. En dan bedoel ik ook echt onze hele zondag.

Want tja, eenmaal aangekomen bij de hal stond ons een onaangename verassing te wachten. Er was blijkbaar een of ander misverstand ontstaan over het huren van de hal. Niemand kon ons precies vertellen wat er aan de hand was maar dat er iets niet pluis was werd snel duidelijk (ik zou ook gewoon de bond of de gemeente de schuld geven van dit misverstand). Een badminton competitie waar ze klaarblijkelijk de telegram via de postduif over onze moeder Corona nog niet hadden ontvangen gooide roet in het eten. De competitie duurde langer dan afgesproken, beetje jammer want dat betekende dat wij niet 13.30 uur aan de wedstrijd begonnen maar een uurtje later 14.30 uur gingen spelen.

En dan moet je je een uurtje extra gaan vermaken. Vanwege de drukte in de hal zijn wij de rust van het dorp op gaan zoeken. En ja, wat valt er zo al te beleven in een dorp nergens in de middle of ergens 😉. Nou dames en heren ik kan jullie vertellen … een hele hoop. En dan wel te verstaan in de plaatselijke snackbar. Want met Dames 1 van KSV is het altijd lachen altijd lol, opeens stond plaatselijke snackbar ‘de Blauwe Reiger’ vol. Die man achter de balie moet de dag van zijn leven hebben gehad. In één klap een heel elftal meiden in zijn kleine snackbarretje, hij keek alsof er jaren geleden voor het laatst mensen waren geweest. Die man die deed zijn best. Zijn tosti’s maakte hij vol overgave en met veel liefde.. maar helaas duurde het wel even, met een half gesmolten Tosti was het weer tijd om naar de hal te gaan.

Eindelijk konden wij beginnen aan de wedstrijd. De schoten in de warming-up waren veel belovend. De spirit zat er lekker in. Dat resulteerde in goede eerst minuten van de wedstrijd. Twee keer knipperen en wij stonden via Juud, Juud, Jacq, Bieb, Juud en Shannen met 1-6 voor. Dat ging wel even lekker. Er werd veel eerste en twee fase gelopen en daar had DTS even geen antwoord op. Ze leken naar mijn mening wat zenuwachtig aan de wedstrijd te beginnen. 4x een pass over de zijlijn en pas na 8 minuten kwam er van hun kant weer een doelpunt. Via Jacqueline en Brittney kende KSV een goede fase en kwam het met 2-8 voor. Daarna zakte het in. Veel kansen werden gemist, de keepster hoefde maar een handje uit te steken of ze kon de bal gemakkelijk tegenhouden. DTS kwam hierdoor van een 2-8 terug naar 6-8. Alle hens aan dek! Er moest een tandje bij! Via Jacqueline op de cirkel en een break van Juud klom KSV naar 7-11. Helaas miste het toen ook teveel kansen. KSV ging rusten met een 8-13 voorsprong.

En dan die beroemde rust. De rust wat KSV vaak genoeg geen goed doet. Blijkbaar kunnen wij gewoon beter 60 minuten achter elkaar aan staan dan een paar minuten extra te rusten. Want ook vandaag was gelijk na rust niet om over naar huis te schrijven. Kansen missen, misverstanden in de verdediging. DTS klom van 8-13 naar 13-15. Jonna en Jacqueline deden gelukkig wat terug. Brenda pakte de ene na de andere bal en vervolgens nog een penalty wat KSV weer een beetje in de wedstrijd hielp. Jonna wist aanvallend de verdediging van DTS in het bos te sturen en via haar liep KSV uit naar 15-21. Het was Brittney die de eindstand op 17-22 bracht. Toch nog best een vrij ruime overwinning die door alle gemiste kansen en de Tosti van de Blauwe Reiger misschien nog wel veel groter had moeten zijn.

Maar zoals vele zeggen, slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Dit was er zo een. Punten in de tas en op naar de volgende wedstrijd. Dan doet u vaste reporter weer verslag.