Na iets minder dan 365 dagen (wat overigens wel meer dan een eeuwigheid leek te duren) was het zaterdag dan eindelijk zover. Eindelijk een echt, echte wedstrijd. Eén waar punten mee verdient konden worden. Eén waar wij lang naar uit hadden gekeken en één waar wij meteen flink aan de vak moesten. Oja, en ook een waarbij je alleen de tweede helft wilt herinneren en de eerste maar beter snel kan vergeten, daarover straks mee. Voor de thuisblijvers onder ons, die de pot van gister gemist hebben, daar komt ie dan….

Wedstrijd nummer 1 tegen ZAP DS2. Waar heel wat ‘oude bekende’ dit jaar hun handbalkunsten vertonen en dit met verve doen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat het voor KSV een lastige moeizame avond ging worden. 

Zo een heerlijke ‘harsbal’, tja eigenlijk wil ik daar niet zo heel veel over kwijt (don’t blame it on de harsbal) Ik vond het zelf altijd heerlijk spelen met zo’n plakbal. Maar wat voor de één heerlijk is kan voor de ander een zware dobber zijn. Helaas was dat zaterdag voor de meeste van ons het geval. Maar daarbij, echt heel erg scherp waren wij ook weer niet. 

Het was ZAP die vanaf de eerste minuut het beste uit de bus kwam. Zij voerde de boventoon. Maakte 1-0, 2-0, 3-0.. 7-0, 8-0 en zelfs 9-0! Ik zie u thuis al denken, waar was KSV in dit hele verhaal. Nou wij waren er wel hoor, Brenda in ieder geval. Die wist met haar reddingen erger te voorkomen. En de rest, ja de ballen van de rest gingen, voor, achter, naast, op, door, over, uit, boven, onder, tegen, langs, via, echt iedere voorzetsel was voorbij gekomen behalve de belangrijkste genaamd: IN. Die kwam van de hand van Jackie. Na ongeveer 16 minuten te hebben gespeeld stoomde zij naar voren en wist ze de bal in het netje achter de keepster van ZAP te plaatsen. Eindelijk! Dacht ik toen en nu vooral doorgaan. Maar zo rap ging het helaas niet. KSV moest gaan rusten met een 13-3 achterstand.

Na rust had KSV het gelukkig iets beter op orde. Via snelle aanvallen van Judith en Jacqueline werd het 16-7. Roos vuurde de bal op het doel af via Jackie en Judith werd de schade enigszins beperkt. Bibi bracht de eindstand op 19-10 nadat ze nog even flink in de mangel werd genomen en toch wist te scoren. Van een echte wedstrijd is het nooit sprake geweest. ZAP was duidelijk de betere ploeg die avond. Relativeren en door naar de volgende. Want die is er al snel.

Dinsdag 5 oktober spelen wij om 20.00 uur een bekerwedstrijd tegen Vrone DS1 in de Deimoshal.
Zaterdag 9 oktober spelen wij om 20.20 uur in de Waardergolf tegen SEW DS3.

Al het support is van harte welkom, want wat hebben wij jullie gemist en wat zijn wij blij dat wij weer voor publiek mogen spelen.