Afgelopen zaterdag mochten wij dan eindelijk weer spelen voor onze uitzinnige fans in ons eigen vertrouwde Waardergolf. Met een speciale dank  aan de toppers van de F1 en de F2 die het geluid op de tribune middels klappers en vuvuzela’s naar ongeveer 80 decibel wisten te brengen. Dat geluid had ik toch wel gemist! Want wat is het toch heerlijk om voor een groot aantal publiek te mogen spelen. Must is dan wel het publiek een goede wedstrijd voor te schotelen.. en dat deed KSV gelukkig. KSV was zaterdag SEW 3 de baas.

Afgelopen zaterdag begon lekker ontspannen. Meer dan één uur van te voren aanwezig, gezellig drankje en voorafgaand aan onze wedstrijd een heerlijk pot van de B1 tegen DSS kunnen kijken. Goed begin van de avond voor KSV. Daar kon Dames 1 niet in achterblijven.

Wat iets minder was is dat wij het helaas moesten doen zonder Bibi, Romee en Britt. De rest van het team was fit genoeg en vastberaden om de winst binnen te slepen. Langzaam aan dropen de supporters binnen. Met Babs en Cora aan de wedstrijd tafel, trok KSV ten strijde. Het Vip-team: De F1 en de F2 hadden zich in stijl omgekleed en hun plekje op de tribune gevonden om even later samen met de Dames 1 mee op te lopen. Dat is altijd zo een leuk gezicht.

Beginnen maar….

Na het beginsignaal, van een goed fluitend duo (en dat zeg ik niet snel 😉, iets meer aan ons kant ook, al zeg ik het zelf. Wij mochten denk ik niet klagen) was het Jacqueline die de bal binnen een paar seconde 2 maal achter de keepster in het netje wist te plaatsen. Dat begin was lekker. Binnen no time volgde Nika via een prima pass van Brenda met de 3-0. SEW3 leek niet echt overrompeld, door hun bak aan ervaring lieten zij zich natuurlijk niet uit het veld slaan (bammer voor ons😉). Door stom balverlies van KSV liepen zij wat terug naar 5-3. Maar gelukkig waren daar Jonna en Nika die KSV verder liet uitlopen. Van een 5-3 werd het 10-5. Rosina pakte haar pingels mee en Shannen wist de keepster met een lobje te passeren. KSV ging hierdoor rusten met een verdienstelijke 15-9 voorsprong. Maar het was er nog lang niet. Het zouden nog 30 lange minuten worden. 

KSV kwam slap uit de kleedkamer. De rechterkant van de verdediging liet zich volledig het bos insturen door de schijnbewegingen van de altijd goed spelende nummer 2. En de cirkel wist ook haar doelpunten mee te pakken. KSV was niet scherp genoeg, had de dekking niet op orde en in de aanval was het te gehaast en werd er teveel balverlies geleden. Hierdoor kon SEW terug komen tot 18-15.  Gelukkig deden Juud en Nika er op dat moment een tandje bij. Brenda wist beide speelsters goed te vinden waardoor de snelle tegenaanval flink op gang kwam. Die meters die de meiden de hele wedstrijd op een hoog tempo hebben moeten afleggen, pff petje af! Brenda, bleef maar ballen redden en gooien! Ik genoot, en al was het niet Brenda, dan deed Jonna het wel. Via Jonna en Judith werd het 25-18. Daarna zakte het wat in bij KSV, de scherpte miste, zowel Shannen als Rosina brachten een penalty om zeep. Gelukkig maakte Nika een positief einde aan de wedstrijd. Via de kanonschoten van Nika vanaf de hoek, die deze avond één bijna 100 procent score haalde werd de eindstand bepaald. 28-22 in het voordeel van KSV. Dat betekend plaatsjes gestegen op de ranglijst. Want die onderste plek op de ranglijst deed toch best wel zeer, daar komen wij nu hopelijk niet meer!

De volgende wedstrijd van de Dames 1 is zondag 17 oktober om 13.15 tegen Hollandia T in Tuitjenhorn. 

Foto: DP Sportfotografie