Eindelijk… het jaar 2020 is helaas al compleet in duigen gevallen door onze lieve moeder Corona. Zo ook de competitie van 2019/2020. Deze moest noodgedwongen abrupt in maart eindigen.. een paar weken eerder dan afgesproken. Geen promotie/degradatie. geen rangschikking maar wel een verandering van de hoofdklasse tot gevolg. Van hoofdklasse E is hoofdklasse F gemaakt. Wedstrijden dichter bij elkaar in de buurt, veel al op zondag dat wel! Maar ja dat mag de pret niet drukken.

Zaterdag 26 september was het dan eindelijk zover. Start van de nieuwe competitie met de eerste officiële wedstrijd! En wat voor één! Meteen de derby tegen dorpsgenoot Tornado.

Vanwege de corona perikelen was er van een echt goede voorbereiding geen sprake. Van een trainingsdag met wedstrijden tot een corona besmetting in het team tot gevolg. De meiden moesten hierdoor 10 dagen in quarantaine. Daarna een oefenpotje waar niet elk team kwam opdagen, met een mega verre reis naar Limburg of Brabant. Naja in ieder geval ver met een kans dat het douchen na de wedstrijd uit den boze was…allemaal gekke beslissingen over randzaken voor geen optimale voorbereiding, helaas. En dan nog geen woord vuil gemaakt over hoe de week voor de derby eruit zag. Het ene na de andere bericht over blessures kwamen binnenstromen. Ik zag de bui al hangen. Van een compleet team naar half bakken.. zo wil je een derby niet ingaan. Helaas konden Shannen en Esmee B vanwege hun blessures niet meedoen aan de wedstrijd. Dompertje van jewelste maar wij moesten het ermee doen. De moed was bij de andere meiden niet in de schoenen gezakt. In tegendeel! Zij hadden er alle superveel zin in! Ik dacht eat your heart out! KSV laat even een poepie ruiken! De meiden hadden er zin en vertrouwen in.

Zaterdag liep de Waardergolf stukje bij beetje net voordat de wedstrijd begon vol. Naja vol! Er was 100 man aanwezig die vanwege de Corona regels een kaartje hadden kunnen bemachtigen voor deze pot. Voor een derby als deze is dat natuurlijk verdomde weinig en als je dan ook nog eens niet mag juichen brengt dat de derby-sfeer niet echt ten goede. Helaas moesten wij het hiermee doen. Gelukkig was er via live verbinding een alternatief voor de supporters die thuis moesten blijven. Lekker geregeld! Zo konden wij door.

Haartjes strak in de lak (live tv dan moet je er wel goed uit zien) en wij konden er tegen aan. Helaas voor ons was het Tornado dat als een wervelwind aan de wedstrijd begon. Binnen no time stonden ze 1-3 voor. KSV was wakker geschud en deed daarna via Romee en Jonna iets terug. Het was Jacqueline die prachtig op de cirkel door Romee werd vrijgespeeld en KSV op 3-4 zetten. De verdediging van KSV stond als een huis en hierdoor wisten zij Tornado vele minuten van scoren af te houden. Van een 5-6 achterstand klom KSV naar een 10-8 voorsprong mede door drie doelpunten op rij van Jackie. Dat ging lekker! Er werden in de tussentijd nog genoeg kansen vanaf de 7 meterstreep gemist helaas maar via snelle tegenaanvallen van Judith ging KSV rusten met een 12-10 voorsprong. Kleine marge dat na de rust door KSV moest worden uitgebouwd. Helaas kwam KSV als slappe hap uit de kleedkamer vandaan. Via de nummer 3 van Tornado werd het 15-15 en moest KSV er een tandje bij zetten. Brenda bracht KSV weer op voorsprong door de bal vanuit haar doelgebied in het doel van Tornado te planten. Wat had ik dat gemist afgelopen seizoen en wat fijn dat ze er weer is.

KSV kwam met 16-15 voor te staan. Het verzuimde echter om de voorsprong verder uit te bouwen ook al was het de bovenliggende partij vandaag. Via Brittney en een ‘ eindelijk verzilverde ‘ penalty van Jacq stond KSV vlak voor tijd op een 20-18 voorsprong. Helaas verslapte het in de laatste minuten en wist Tornado tot gelijke hoogte te komen. 20-20 eindstand. Het voelde aan de kant van KSV toch wel een beetje als een zuur verlies punt!

Maar wij waren achteraf blij dat de sfeer in de Waardergolf ondanks dat er maar 100 man aanwezig mocht zijn er lekker in zat. Helemaal nadat wij deze week te horen hebben gekregen dat er bij alle amateursporten geen publiek meer aanwezig mag zijn voor in ieder geval de komende 3 weken.

Daarom zal ik vanaf zondag voor al onze supporters in ieder geval een zeer smeuïg verslag schrijven zodat het net lijkt of je bij de komende wedstrijden aanwezig bent geweest.

Wij spelen zondag om 13.30 uit tegen DTS! U komt helaas niet…. maar houdt daarom goed ksvhandbal.nl in de gaten en de instagram van ksvdames1.