Na de belevenis van vorige week mochten wij zaterdag in eigen huis aantreden tegen Westfriezen. Een van de weinig wedstrijden uit de hoofdklasse F die dat weekend door zou gaan. De rest van de wedstrijden werden afgelast vanwege Corona. En na de persco van dinsdag werd het duidelijk dat deze wedstrijd voorlopig de laatste was. De Waardergolf die bomvol kan zitten, was vandaag leger dan leeg. Sfeerloos, dat totaal. Gelukkig was Mascha bereid gevonden de supporters thuis via een live stream op de hoogte te houden. Wat zouden die mensen nagelbijtend achter hun schermpje hebben moeten gezeten. Want KSV maakte het zichzelf vandaag veel te moeilijk en daardoor werd het ook onnodig spannend. Menig rikketik moet er raar van zijn gekloppen. Maar he, dat soort wedstrijden moeten ook gewonnen worden en dat deed KSV gelukkig. De zwaarbevochte punten bleven in Heerhugowaard.

Na het startsignaal liepen beide ploegen gelijk op. Via Judith, Jonna en een pegel van Romée kwam KSV met 5-3 voor. Gele kaarten vlogen om de oren en bij een stand van 5-5 miste Shannen een penalty. Dit zou wel eens een moeilijke avond kunnen worden dacht ik meteen, en helaas werd het dat ook. KSV moest er een tandje bij zetten om West Friezen af te stoppen. Het ging van 8-8 naar 8-9 naar 9-9 tot 10-9. Constant stuivertje wisselen in de eerste helft. West Friezen wist net voor rust een kleine voorsprong te bouwen 11-13 in hun voordeel.

Na rust was het Judith die lekker op dreef kwam. Via haar kwam KSV weer dichterbij, 14-15 na een paar minuten. Brenda stond op dat moment een partijtje lekker te keepen en de aanval werd daardoor sneller opgezet, waardoor KSV beter in haar spel kwam.  Via snelle breaks van Judith en Jacqueline kwam KSV op voorsprong, 19-18. Shannen mikte er een pingel in en Judith sloot de wedstrijd af 21-18. Dachten wij! Want met nog maar 1 minuut op de klok wist West-friezen zich eng dichtbij KSV te scharen. Laatste minuten waren zeker niet goed voor de rikketik. Van 21-18 werd het net voor tijd 21-20… pff wat een pot! En voorlopig de laatste pot.