• Beste leden en ouders,

   

  Als KSV Handbal zijn we al een aantal jaren, onder de bezielende leiding van Melanie Groot, bezig om een goede invulling te geven aan de eisen die door het NHV v.w.b. scheidsrechters aan ons worden gesteld.

  Zonder scheids, geen handbal

  Uit onderzoek is gebleken dat dit landelijk bij veel verenigingen een groot probleem is omdat niet veel mensen staan te popelen om de spreekwoordelijke fluit op te pakken.

  Dit was ook aanleiding om bijgaande posters te maken om een campagne te ondersteunen want het scheidsrechter korps is zwaar aan het vergrijzen en als er geen nieuwe scheidsrechters gaan opstaan is de consequentie is dat  er 'zonder scheids inderdaad geen handbal' zal zijn.

  Als Bestuur zijn we om die reden erg blij dat dat het door ons opgestelde Arbitrageplan zijn uitwerking in de afgelopen jaren heeft gehad. We beschikken op dit moment over 4 bondsscheidsrechters en 9 verenigingsscheidsrechters waardoor we voldoen aan de leveringsplicht.

  Waarom dan toch dit bericht? Uit analyse van het NHV is gebleken dat in het eerste jaar er veel m.n. jeugdscheidsrechters weer stoppen omdat er geen goede begeleiding is en dat er veel te zeggen is over het gedrag van coaches en publiek.

  Dit is voor ons aanleiding om bij de thuiswedstrijden van de jeugd, begeleiders op de tribune plaats te laten nemen. Het doel hiervan is dat de zichtbare aanwezigheid van een begeleider meer het gedrag van de volwassenen op de tribune en de coach kan beperken. Mochten de jeugdscheidsrechters tijdens de wedstrijd ergens tegenaan lopen, dat kunnen ze direct bij de begeleider terecht. Verder zal de begeleider uiteraard de mensen aanspreken op hun gedrag indien nodig. 

  Ondertussen hebben reeds 6 personen zich aangemeld om als begeleider op te willen treden tijdens jeugdwedstrijden maar we zijn nog op zoek naar meer mensen die "het trainingsjasje" van begeleider aan willen trekken om de jeugdscheidsrechters te ondersteunen als het nodig mocht zijn.

  Meld je aan als 'begeleider' en help onze jeugdscheidsrechters

  Als er vragen zijn of je wilt je aanmelden als begeleider kan je een app sturen naar Melanie Groot 06-16410408. Het zou erg fijn zijn als veel mensen zich hiervoor aanmelden, zodat we zoveel mogelijk jeugdwedstrijden kunnen voorzien van begeleiders.

  Tenslotte, het is erg dat we als KSV Handbal begeleiders moeten gaan inzetten maar uit de praktijk van dit seizoen is gebleken dat het respect voor de scheidsrechters regelmatig ver te zoeken is en als bestuur willen we onze vrijwilligers maximaal ondersteunen.